10 AVANTATGES DE POSAR-SE IMPLANTS DENTALS

Els implants dentals són una opció cada vegada més popular per als pacients que necessiten reposicionar una o més peces dentals. Aquesta tècnica consisteix en col·locar una peça de titani a l'os maxil·lar o mandibular, que servirà de base per a la dent artificial.

Aquesta tècnica és una opció molt adient a llarg termini, ja que ofereix nombrosos avantatges:

1. Millora la funció oral. Els implants dentals permeten menjar sense problemes i garantir una correcta masticació. 

2. Prevenció de lesions a altres dents. Les pròtesis removibles poden causar lesions a les dents adjacent i això es solucionaria posant-hi un implant. És important comparar l’ús de l’implant amb la col·locació d'un pont dental, ja que a diferència dels implants dentals, un pont dental sí que provoca danys a llarg termini en les dents naturals que es troben al voltant, ja que en realitzar aquest tractament cal tallar algunes peces i se les utilitza de punt de suport i resistència.

3. És un tractament indolor. La col·locació d'implants és una cirurgia oral menor i completament indolora, principalment perquè l'os ja no té nervi i a més, perquè treballem amb anestèsia per a poder treballar la geniva sense cap sensibilitat. Per tant, és una operació sense molèsties i un postoperatori d'allò més suportable.

4. Estètica dental. Els implants dentals ofereixen al pacient l'elecció d'una estètica perfecta en el seu somriure. Les corones que es col·loquen sobre l'implant són creades a través d'una impressora 3D d'última generació, que no sols permet aconseguir el to perfecte, sinó que dissenya la peça amb precisió mil·limètrica. Això significa que el resultat final, és un disseny perfecte que retorna al pacient el seu somriure natural i que no es diferencia de la resta de peces dentals.

5. Millora la confiança. Els implants dentals proporcionen un millor aspecte a les dents, cosa que ajuda a millorar la autoestima i la confiança.

6. Millora l'articulació i la dicció. Una dentadura completa i ben ajustada millora la pronunciació i la capacitat d'articular correctament les paraules.

7. Durabilitat i manteniment. Els implants dentals requereixen poques atencions, són duradors i resisteixen bé als impactes. A més, són fàcils de mantenir i no requereixen cap cures especials, per tant, els implants permeten al pacient dur a terme una rutina d'higiene diària òptima sense canvis respecte a una higiene normal.

8. No requereixen l'extracció de dents saludables. Els implants permeten substituir les dents que es troben en mal estat, sense haver de retirar les que estan sanes.

9. Millora la salut oral. Els implants dentals respecten la salut de les dents sanes que estan al voltant. Quan col·loquem un implant dental les peces dentals que es troben adjacents romanen absolutament intactes i amb la qual cosa, mantindran la seva salut amb normalitat. A més, els implants eviten la pèrdua d'os en la zona on es troben les dents que s'han perdut.

10. És una inversió a llarg termini. Quan busques solucionar els teus problemes dentals, normalment vols trobar el remei ‘per sempre’, ja que el principal és invertir en una solució FIXA i DEFINITIVA. Els implants ofereixen això, a més d'una gran SEGURETAT, ja que la subjecció es realitza directament en el maxil·lar i els materials són específicament perfectes per a aquesta mena de cirurgies.

En conclusió, els implants tenen una alta taxa d'èxit i proporcionen una millor qualitat de vida. A més, els implants dentals són una solució duradora i eficaç per a molts problemes dentals i ofereixen molts avantatges que els fan una opció important a considerar.

 

Matteo Ricucci

El Dr. Matteo Ricucci es un dentista italiano licenciado en -Odontoiatria e protesi dentaria- por la universidad italiana de Pavia. Colegiado COEC N°5657

!
!
!
!