10 ERRORS QUE COMETEM AMB LA NOSTRA HIGIENE DENTAL

Si vols mantenir la teva salut dental, evitar errors és imprescindible. De fet, molts dels problemes dentals es poden prevenir amb una adequada higiene oral. Per això, avui t'explico cinc errors que solem cometre:

1. No rentar-se bé les dents durant 2 minuts. Moltes persones no es renten les dents durant el temps necessari, això fa que quedin restes de menjar a la boca. La solució és utilitzar una pasta dentífrica amb fluor i netejar totes les parts de la boca durant dos minuts de rellotge.

2. No utilitzar fil dental. Les restes de menjar que s'acumulen entre les dents poden ser perjudicials per a la salut bucal. Per evitar això, és important netejar els espais entre les dents amb fil dental.

3. Rentar-se les dents immediatament després de menjar. No és el millor moment per fer-ho, ja que l'àcid que es produeix en la boca després de menjar pot afectar l'esmalt dental. El millor és esperar almenys una hora.

4. No prestar atenció les dents del fons. Sovint oblidem rentar-nos bé els darreres i això pot provocar càries en aquestes zones. Per mantenir tota la boca neta, és important dedicar temps a netejar bé també les zones més amagades.

5. No prestar atenció a la part interior de les dents. És important no oblidar-nos de la part interior de les dents, tant de les que estan a la part frontal com les laterals. 

6. Utilitzar massa força en raspallar-te. Has de raspallar suau i així evitar fer malbé les teves genives. Recomanem els raspalls de dents amb el pèl suau. 

7. Utilitzar massa quantitat de pasta de dents. Normalment, els raspalls de dents tenen una part petita al final d’un color diferent, aquella part indica la quantitat de pasta dental adient. Ha de ser comparable a un cigró o una avellana. 

8. No canviar el raspall de dents amb freqüència. Els raspalls de dents s'utilitzen diàriament i això comporta un desgast de l'eina, posa't una alarma cada 3 mesos i canvia-ho per a una correcta higiene!

9. No netejar la llengua, recorda raspallar la llengua (a més de les genives i les dents), això no sols t'ajudarà a tenir millor alè, sinó que aquest petit gest ajudarà moltíssim a la teva salut bucodental. Pots utilitzar el teu raspall diari o utilitzar un raspall especial. 

10. No anar al dentista regularment. L'error més comú és no visitar al dentista, la prevenció és fonamental per a una salut bucal òptima, per això, s'ha de visitar al dentista cada sis o dotze mesos per mantenir la boca saludable.

En resum, seguir una bona rutina de neteja dental és essencial per a una salut dental òptima. Netejar molt bé tota la boca, utilitzar fil dental, evitar rentar-nos les dents immediatament després de menjar, dedicar temps a netejar les dents del fons i anar al dentista regularment són alguns dels punts que hem d'aplicar en el nostre dia a dia.

T'ha agradat aquest article? Si vols aprendre més amb nosaltres t'animem a fer clic en els següents articles:

Tots els secrets sobre el blanquejament dental

➔ Per què em fan mal les genives? Descobreix les causes i com prevenir-ho

 

Matteo Ricucci

El Dr. Matteo Ricucci es un dentista italiano licenciado en -Odontoiatria e protesi dentaria- por la universidad italiana de Pavia. Colegiado COEC N°5657

!
!
!
!